Ďakujeme

Deti, ktoré sa nikdy nepoznali, deti s iným životným osudom a príbehom. No niečo ich predsa len spája – cvičenia a rehabilitácie. Tieto detičky sa spoznali na cvičeniach, bez ktorých nedokážu fungovať.

Vraví sa, že keď má človek zdravie, má všetko. Pre niekoho otrepaná fráza, pre iného niečo, čo si nemôže kúpiť, aj keby sa vzdal všetkého majetku, ktorý má. Áno, zdravie je niečo, čo si nedokážeme kúpiť. A v tom sme si všetci rovní.

Niektorí cvičíme a športujeme preto, že je to náš životný štýl, chceme vyzerať dobre, cítiť sa skvele. Deti, ktoré majú zdravotné problémy so svalmi, s pohybom, musia cvičiť denne nielen preto, aby napredovali, ale hlavne, aby nezostali ležiaci na posteli odkázaní na úplnú starostlivosť svojich blízkych. Koľkokrát proti svojej vôli a s plačom. Byť rodičom je krásne, aj keď nie vždy je to podľa našich predstáv. Každý rodič urobí maximum pre svoje dieťa a aj rodičia detičiek inak obdarených to takto robia. Neraz sa vzdávajú svojich snov a svojho pohodlia, obetujú sa pre svoje deti. A to je ten najkrajší dar – obetovať sa za svojho blížneho z lásky.

V jednej piesni sa spieva Požičané sa vráti… Áno, vráti sa všetko, čo niekomu požičiame, ale vráti sa aj to, čo darujeme. A niekoľkonásobne viac.

Pomôcť môžeš aj ty deťom, ktoré si svoj osud nevybrali, ale bojujú a idú si za svojim cieľom. Pomalšie, ako ich rovesníci, ale idú. Detičky denne cvičia v LUCAS SPORTS CENTRE (CROW ARENA)  v Košiciach a na to potrebujú teba, jeho i mňa. Pýtaš sa ako? Jednoduch. Pošleš dobrovoľný príspevok na účet neziskovej organizácie LIBERI SEMPER (Pomoc deťom), ktorá výslednú sumu prerozdelí týmto deťom.

IBAN: SK02 8330 0000 0026 0195 0852 Fio Banka

Pre predstavu, koľko stoja rodičov LEN cvičenia a rehabilitácie bez akýchkoľvek ďalších nákladov (kúpy zdravotnej pomôcky, špeciálnej obuvi, apod.):

  • 1 hodina cvičenia = 45 minút = 30 €
  • 1 týždeň cvičenia = 150 €
  • 1 mesiac (20 dní) = 600 €
  • 1 rok = 7 200 €

Pomôcť by sme chceli detičkám, ktoré cvičia v tomto zariadení denne a nemajú dostatok financií, nezbierajú 2% na svoj účet a potrebujú Vašu pomoc.

Výdajňa 01 Liberi semper, n.o.

S radosťou Vám oznamujeme, že dňa 1.10.2022 sme uviedli do prevádzky registrovanú výdajňu potravín v Michalovciach. Výdajňa sa nachádza na ulici Sibírska 165/2, 071 01 Michalovce. Momentálne funguje v režime ako skladovací priestor na trvanlivé potraviny, krátkodobé skladovanie pečiva, ovocia a zeleniny s okamžitým výdajom, príp. maximálne do 24 hodín.

Čítať ďalej

Pomoc pre bojovníka s SMA II. Ivka Ragana

Volám sa Ivko Ragan, mám 5 rokov. Život mi komplikuje vrodená choroba, Spinálna svalová atrofia II. typ. Táto choroba je zákerná, doposiaľ nevyliečiteľná ale ja s ňou zatiaľ vládzem bojovať. Súčasťou môjho dňa je rehabilitácia. Keď chcem ísť na rehabilitačný pobyt, alebo výlet s rodinou, potrebujem veľa kompenzačných pomôcok ako vozík xRover, trojkolesové odrážadlo Trybike, chodítko a iné rehabilitačné pomôcky.

Čítať ďalej

Ivko SMA2, podanie 14. dávky Spinraza

Dňa 22.6.2022 bola podaná Ivkovi 5 rokov, trpiacemu Spinálnou svalovou atrofiou 2 .typu v poradí 14 dávka, podporného lieku Spinraza. Podporný liek bol podaný v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach.

Čítať ďalej

MTB preteky Hrhovský divočák

Dňa 11.6.2022 sme sa zúčastnili ako partner organizátora Time4fun, o.z. verejnoprospešného športového podujatia s názvom Hrhovský divočák. Boli to cyklistické MTB preteky Detská VRL 4. kolo a Detská Timo4fun tour 2. kolo.

Čítať ďalej

Potravinová pomoc v máji

V mesiaci máj sme odovzdali potravinovú pomoc už 30 rodinám, kde sú zdravotne, znevýhodnené deti.  Veľmi nás teší, že môžeme takto pomáhať malým bojovníkom. Potraviny nám darovala Spišská katolícka charita www.caritas.sk za čo ďakujeme.

Čítať ďalej

Potravinová pomoc zdravotne znevýhodneným deťom a ich rodinám

Nezisková organizácia Liberi semper, n.o. vytvorila projekt: Potravinová pomoc zdravotne znevýhodneným deťom a ich rodinám.

Čítať ďalej

Materiálna a potravinová pomoc pre deti a seniorov

V mesiaci október a november 2021 sme v spolupráci s Úsmev ako dar a AT&T zorganizovali zbierku oblečenia a hračiek pre deti, oblečenia pre dospelých a rodiny v núdzi. Zbierku hračiek sme venovali detičkám v materskej škole v obci Čabiny a Centre včasnej intervencie Detičky Lastovičky v Medzilaborciach. Materskej škole v Prešove na ul. Bratislavská 3 sme darovali hračky, knihy a sieťovú tlačiareň Canon.

Čítať ďalej

Kondičné, rehabilitačné cvičenie s Jaroslavom Dulinom a podanie 12. dávky Spinraza

V mesiaci september od 6. do 24. Ivko cvičil s trénerom Jaroslavom Dulinom v Crow aréna Košice. Cieľom cvičenia bolo upraviť chôdzu tak, aby rovnomerne používal každú nohu. Doposiaľ pravú nohu ťahal za sebou. Čiastočne sa podarilo tento neduh odstrániť, ale treba ďalej trénovať a trénovať. Stále sa bavíme o štvorročnom Ivkovi a diagnóze SMA II. typu.

Čítať ďalej

Leto s Ivkom

Keď som bol malý, v TV vysielali seriál Leto s Katkou. Ja som tento rok prežil svoj seriál – Leto s Ivkom SMA 2 😄.

Čítať ďalej