Leto s Ivkom

Keď som bol malý, v TV vysielali seriál Leto s Katkou. Ja som tento rok prežil svoj seriál – Leto s Ivkom SMA 2 😄.

Cez letné prázdniny sme ako rodina okrem výletov po Slovensku absolvovali aj kondičné cvičenia v mojej réžii ako osobného trénera syna Ivka. V Medzilaborciach sme si prenajali fitko a od 7:00 do 9:30 hod. cvičili 5 x týždenne. Cvičili sme tak, ako sme sa naučili cvičiť pod dohľadom kondičného trénera Jara Dulinu.

Naša zostava vyzerala takto:

  • štvornožky dráha 2×10 metrov,
  • štvornožky cúvanie 2×10 metrov,
  • nasledovalo to isté, ale po kolenách s oporou o stoličku na kolieskach,
  • na ďalší cvik sme obuli sandálky a s vložkou U2You od Jara Dulinu. Ivko absolvoval chôdzu 2×10 metrov s pridržaním sa o stoličku. Túto zostavu zopakoval aj ako cúvanie.

Po tejto rozcvičke prišli na rad trekové paličky Nordic walking a nácvik chôdze. Táto fáza chôdze si vyžaduje vysoké nasadenie a ostražitosť voči Ivkovi. Stačí malé zaváhanie a Ivko môže nešťastne spadnúť. Našťastie sa na nohách udržal 💪. Po nácviku chôdze s paličkami sa Ivko presunul na šikmú lavičku a tu dal sériu 20×5 ľah sedov 🏆.

27.07.2021 prvý krát sám vyšiel po 21 schodoch do fitka 🥰. Od toho dňa už dával schody pred každým tréningom ako zahrievacie kolo pred rozcvičkou 😁. Myslím, že cvičenia a metrov už stačilo. Ako vraví moja manželka, aj pre dospelého zdravého človeka je toho priveľa a nieto ešte pre dieťa ❤️.

Od 06.09.2021 sa vraciame do Košíc a kondičné cvičenia už budú pokračovať pod vedením profi trénera Jara Dulinu v Crow Aréne.okračovať s profi trénerov Jarom Dulinom v Crow aréne.

Trochu je nám ľúto, že Ivko tento rok nenastúpi do škôlky, no rozhodli sme sa, že zamakáme naplno, aby do školy už išiel po svojich. A veríme, že on to dá 💪. Má super brata Alexa, ktorý je jeho ťahúňom a v ničom ho nešetrí. Dokonca ho učí už teraz čítať, aby nezostával… 😂 No sú to deti, ktoré rastú spolu, rovnocenne, bez rozdielov a bez predsudkov.

P. S.: Po tomto progrese v pohybe dieťaťa s SMA je treba zvážiť úpravu popisu priebehu tejto choroby v odbornej literatúre. Taktiež uviesť progres s podporným liekom Spinraza, resp. Zolgensma a pravidelným cvičením.

S pozdravom tréner otec 😄

Viliam Ragan

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *